Ce să schimbi în locuința ta pentru a economisi energie

Ai auzit de proverbul „Strânge bani albi pentru zile negre”? Nimic nu este mai adevărat când vine vorba de economisirea banilor pe facturile de energie în locuința ta. Mai mult, economisirea energiei nu numai te ajută să scazi costul facturilor lunare, dar este și foarte benefică pentru a avea un stil de viață mai prietenos cu mediul. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să economisești energie în apartamentul sau casa ta:

1.Stinge luminile atunci când ieși dintr-o cameră

În unele case, există chiar 70 de becuri. Stinge becul când părăsești o cameră, lucru ce se va dovedi foarte eficient și nu te costă nimic, în timp ce economisești foarte multă energie electrică.

Și chiar dacă locuiești într-un apartament sau garsonieră, stingerea becurilor atunci când pleci de acasă sau când ieși dintr-o cameră se va dovedi la fel de eficient. Nu uita, îți vei mulțumi la sfârșitul lunii când va sosi factura de energie!

2.Cumpără becuri care folosesc mai puțină energie electrică

Becurile LED costă foarte puțin, chiar în jur de 9 lei la magazinele de specialitate, și îți poate economisi extraordinar de multă energie electrică în timpul funcționării sale. Becurile LED folosesc până la 85% mai puțină energie pentru a oferi aceeași lumină ca și cele incandescente, având diferite forme, culori și intensități.

Ele ating luminozitatea maximă instantaneu și pot funcționa cu întrerupătoare variabile.

3.Ajustează-ți capacitatea de electricitate conform nevoilor tale

O parte din ceea ce plătești la facturile lunare de energie o reprezintă electricitatea din contract. Aceasta înseamnă că plătești un preț fix care se mărește pe măsură ce numărul de kW pe care i-ai contractat crește, de asemenea.

Dacă ai un contract cu energie electrică în exces, acest lucru reprezintă o cheltuială inutilă și aici poți începe să economisești energie acasă. Dar ai grijă să nu scazi energia pe care preconizezi că o vei consuma prea mult în contractul cu compania ta de electricitate.

4.Personalizează-ți încălzirea și răcirea

Fiecare grad peste 20 de grade poate adăuga 10% la factura ta de încălzire. Iarna, poți cheltui 30% din factura ta de energie pe încălzire.

Astfel, asigură-te că îți achiziționezi un termostat și setează-l între 18 și 20 de grade. De asemenea, economisește bani cumpărând un sistem de încălzire mai eficient energetic. De exemplu, poți să înlocuiești un calorifer electric cu un sistem de încălzire care poate economisi sute de lei pe an din facturi.

Cât despre răcire vara, asigură-te că achiziționezi un aparat de aer condiționat care utilizează puțină energie. De asemenea, va fi necesar să schimbi și să cureți la câteva luni plasele acestuia, deoarece astfel aparatul va consuma mai puțină energie.

5.Izolează-ți bine locuința

Cele mai multe locuințe nu sunt suficient de bine izolate. Astfel, sistemele de încălzire și răcire sunt forțate să lucreze mai mult pentru a-ți face casa sau apartamentul confortabil.

Este indicat să adaugi izolație din fibră de sticlă mai ales la podeaua podului (dacă ai unul) și la pereții casei. Astfel, vei putea să economisești până la 20% din costurile de încălzire și de răcire.

Dacă dorești să-ți transformi locuința într-una care să te ajute să economisești din costurile pentru energie și să o transformi într-una mai prietenoasă cu mediul, electricienii noștri profesioniști în București și Ilfov te pot ajuta. Contatează-ne acum pentru a afla cum poți transforma acest vis în realitate!

Ce să schimbi în locuința ta pentru a economisi energie

Articole & Sfaturi Electrician

0726.479.798